Monday, September 27, 2010

Anak derhaka.

Gambar hiasan , sumber : Pakcik Google

Salam semua..


Tadi masa saya tgh blogwalking , ttbe ada nmpk satu video best dari satu belog ni.. so sebagai iktibar kepada semua , saya bercadang nak share la.. Harap-harap leh jadi pengajaran kat kita..

Kalau korang semua nak tgk video tu , korang leh tekan kat sini : anak derhaka .

Da tgk? Kesian kan kat makcik tuh? Dia dimarahi oleh anak dia kat depan orang ramai.. sampai polis datang tenangkan keadaan.. ape la salah makcik ni smpi anak die wat cmtu? Tapi sedih sangat-sangat..

Kalau korang tgk betul-betul , buleh nampak kan tangan makcik tuh sampai menggigil ketakutan kena marah dengan anak dia. Haihhhh . Apa nak jadik zaman sekarang . Masa kecik buleh je ibu jaga dia , bila da besa habis maki hamun . Sepatutnya dia yang jadi harapan mak dia untuk jaga dia masa tua , tapi sebaliknya berlaku.. hmm .

Entah la apa terjadi kat makcik tu sebb diorang tinggalkan makcik tu sorang-sorang . Kesian sungguh. Memang nangis aku tgk video ni .

Laki bini tu mmg tak de perasaan . Wat goes around , comes around , so kalau korang tua anak korang wat kat korang camtu , korang tau kan sebabnya..

Diharapkan diorang ni cepat-cepat la bertaubat dan menyesal atas perkara yang dilakukan.

Dan peringatan untuk diri aku jugak agar aku tak menjadi insan cmtu. Insyaallah.

VIDEO : ANAK DERHAKA

5 comments:

sumpit said...

memng tak aut betul...takkper balasan tuhan ada

miRa'e said...

betul3 .

SweetyMui2 said...

a'ah..penah gak tgk video tu time hari ibu dulu..sedih..huu..jahat tol dorang kannn

miRa'e said...

sweety : tu la,, haihh mmg xde perasaan betul kn ? huhu

diya_ana said...

hanyer Allah saja dapat membalasnyer... sush nk judge.. sendiri.. hanye Allah saja yg tahu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...