Tuesday, November 22, 2011

Mary Kay Product, sesape buleh tolong tak?

Assalamualaikum!

Aku sebenarnya skrg tgh nak mencuba produk mary kay
botanical set.


I think set that may suit my face would be f3 as my face got some acne 
and also oily face.
Besides , muka aku pon ada parut-parut 
jerawat tak nak hilang2..
Grrrr..

Anyone can give me any opinion or cadangan or any
review about this product bg yg dah menggunakannya?
is it good for sensitive skin?

Anyone?
Pls i do need ur comment~
Thank you
:'')

Sunday, August 21, 2011

Rahsia Lakaran

Assalamualaikum semua
^__^

Pagi ni aku ada lagi tentang kuiz personaliti 
tetapi kali ni tak payah jawab kuiz.

Pernah tak korang boring-boring dalam kelas ke
lepas tu conteng lukis-lukis pape?
Mesti pernah kan? kannn?
Hee..

So jom kitaa tgk personaliti korang berdasarkn lakaran!
:)

1) Bunga-bungaan
Lakaran bunga-bungaan menggambarkan perasaan dan emosi kamu sedang menuju kedewasaan & kematangan. Kamu lebih gemar berada dlm keadaan yg sunyi. Bagi kamu ia mampu memberikan lebih ketenangan di samping memberi ruang untuk kamu merancang perjalanan kehidupan yg lebih sempurna. Kamu juga sentiasa berusaha utk menyenangkan hati individu yg berada di sekelilingmu. Oleh kerana kamu dikategorikan sebagai individu yg agak sensetif, maka kamu sentiasa bersifat suka menolong dan sedia membantu sesiapa saja.
Info : Gadis yg dilamun cinta gemar melukis bunga daisy @ ros, lebih-lebih lagi sekiranya dia sedang memikirkan tntg lelaki idaman atau bakal teman hidupnya.

2) Pokok atau Rumah

Sekiranya kamu gemar melukis sebuah rumah,ia adalah pantulan keperibadianmu yg sebenar. Lukisan tersebut menggambarkan keinginan utk memiliki kehidupan yg lebih harmoni khususnya bila berada di kediaman. Sekiranya kamu melukis sebuah pokok besar bersama pokok-pokok rendang di sekitar rumah, beerti kamu memiliki keperibadian yg menyenangkan si samping memiliki ciri-ciri optimis. Manakala, jika kamu sebuah rumah kecil dgn lakaran tona agk gelap pada bahagian tingkap, ini menggambarkan kamu memiliki emosi terkurung/terpenjara. Selain itu, ia juga bermaksud bahwa kamu individu yg mudah berputus asa.
Info: Lebih besar lakaran yg kamu buat, adalah lebih tnggi thap keyakinan yg ada dlm diri kamu. Selain itu, lebih teliti lakaran maka lebih besar ego dlm diri kamu.

3) Pelangi, Matahari dan Awan

Pelangi boleh membawa mksd bahawa kamu sedang berusaha utk menghilangkan tekanan yg sedang kamu alami atau kamu sedang berusaha utk melindungi emosi sebenar kamu. Malah, sekiranya kamu turut melakar kepulan awan bersama titisan hujan, ia membawa maksud kamu sedang bersedih namun ttp berada dlm keadaan tenang. Jika lakaran awan yg kamu buat kelihatan cantik, ia melihatkan dirimu bersemangat tinggi. Mnakala lakaran matahari beserta sinaran pancaran menggambarkn simbol positif yg ada dlm diri kamu.
Info: Jika lakaran yg kamu lakukan memiliki bentuk melengkung, ia menggambarkan diri kamu sentiasa berpijak di bumi yg nyata. Kamu jugak memiliki personaliti yg agak ringkas ttp menarik. Ada kalanya kamu cepat naik angin & suka mencari kesalahan diri.

4) Wajah seseorang
.Gambar dr google.
.Tak reti lukis gmbr muka orang.
:D
Jika kamu gemar melakar wajah gadis cantik, berbibir penuh & berbulu mata pnjg, ia membawa maksud bahawa kamu sdg berusaha menjadikan diri kamu sbg individu yg lebih berpenampilan menarik. Sekiranya kamu melakar gmbr wajah memiliki bibir yg nipis ia menggambarkn bahawa kamu sdg runsing & sekiranya lakaranya bibir tersenyum, ia beerti kamu memerlukan seseorg utk berbicara. Lakaran wajah yg kelihatan berkerut menggambarkn kamu tdk dpt melindungi perasaan sedih yg dialami.
Info: Jika lakaran memenuhi seluruh kertas, ia bermaksd memiliki keperibadian yg tnggi dlm diri. Sekiranya lakaran menggunakn ruang kecil, bermaksd kamu kurang yakin dgn diri sendri.

5) Bintang

Objek ini melambangkan simbol dinamik dlm dri seseorg. Namun mereka agk mementigkn diri sendiri. Ia juga menggambarkan diri individu yg agak degil & suka mengambil kesempatan dlm sesebuah ikatan persahabatan. Sekiranya lakaran yg dibuat memiliki sisi bersudut sperti bntuk tiga segi dan kiub beerti kamu mdh marah dan agresif. Walau bagaimana pun, kamu tergolong dlm kategori yg gemarkn persaingan & bercita-cita tinggi. Malah kamu mngkn hampir mencapai matlamat dlm hidupmu.
Info: Sekiranya kamu gemar melakar sesuatu objek secara berulang, ia beerti kamu seorang yg penyabar.

6) Orang lidi

Ini menggambarkan bahawa kamu bukan lah individu yg gemar memberikan tumpuan terhadap sesuatu perkara/kerja. Sebaliknya kamu gemar melakukan kerja-kerja yg mudah yg tidk perlu memberikan penumpuan penuh. Dalam membuat keputusan pula, kamu lebih gemar memilih jln mudah lebih-lebih lagi sekiranya masalah yg dihadapi agak rumit.
Info: Sekiranya kamu melukis sebiji buah epal, beerti kamu sedang menahan dirimu drpd digoda. Sekiranya kamu melukis gmbar ular, ia membayangkan kamu sedang merasai diri dikhianati oleh seseorg.

7) Bentuk Hati

Lakaran berbentuk hati sudah pasti membawa maksd bahwa kamu sdg memikirkan soal cinta dlm diri kamu. Lakran objek sebegini membayangkan kamu sdg berusaha mencari cinta sejati dlm diri atau kamu telah menemui cinta baru dlm diri. Objek ini juga menggambarkn diri kamu yg bersifat sentimental.
Info: Lakaran yg kelihatan condong ke kanan menggambarkn kamu individu berfikiran terbuka. Manakala condong ke kiri beerti kamu tergolong dlm kategori individu yg bijak.

So macam mana?
Ada yang sama tak?
Bagi aku, ada jgk yg betul nya.
Hee
Sumber nih aku dpt daripada majalah remaja yg lama.
Theee.
Sory lukisan agak buruk di situ.
Hahaha

P/s : Bagi yg nk share, kalau boleh link kan ke blog sy ye..
Tq.. ^__^

Saturday, August 20, 2011

Anak-anak yatim & Hari raya

Assalamualaikum semua

Malam ni aku ada nk cerita sikit tntg
tmpt aku pergi tadi dgn parents & macek aku.

Kiteorg pergi sana sebb mak & macek aku 
nak bagi duit raya dekat anak-anak yatim & miskin dekt 
taiping di kamunting & Pokok asam.

.Ni anak-anak yatim dekat Kamunting.
.Masa ni pergi lawatan under PUO.

Seryesly , 
bila tengok diorg semua buat aku sedar dan bersyukur
sangat dengan apa yang aku ada.
Buleh kata apa aku nak,
semua aku dapat.

Kalau tgk dorg,
sedey sangat.
Mengalir jugak air mata aku nih.
Ada sorg budak tgk je aku td sbb sedih masa 
dorang ada nynyi nasyid.
Sedih kut.
T___T

Tapi yang paling sedey dekat rumah anak yatim dekat
Kamunting tu lah.
Kalau nak tau dorang TAK ADA lagi baju raya nak
pakai. TAK ADA lagi org nk sponsor.
Baju dorg pakai pon dah buruk-buruk
& ada yg dah koyak-koyak.

Kesian dorang tak ada baju raya.
Dorang kecik lagi kut.
Yang paling kecik umur 6 tahun tak salah aku.
Yang buleh tau tempat dekat Kamunting tu
bila pergi aktiviti under PUO tu la.
Then skrg kalau ape-ape mst aku & family pergi sana je.


Harapnya nnt dekat-dekat nak raya ada la orang 
bagi baju dekat dorang.
Aku nk bagi baju aku tak ada baju laki / adik laki
memandangkan semua budak-budak laki 
kat sana.

Yang anak yatim dektat pokok asam kelengkapan
orang agak lengkap la,
baju raya pon dah ada orang sponsor
mungkin sebb kedudukan tempat tu
kat tepi jalan.
So mungkin ramai orang nampak kan.

Sebenarnya kat Malaysia pon banyak lagi
orang-orang tak berkemampuan.
Tempat diorang pulak selalu ke dalam
tuh ramai yang tak tau.
Harapnya kerajaan lebih peka.

Dan aku tau 
rakyat Malaysia nih prihatin orangnya.
:)

*sory tak ada gambar tangkap tadi ,sbb tak sempt sgt*
*kalau ada sape-sape nak pergi tempat tu, buleh la bagitau saya ye?*
^__^

Thursday, August 18, 2011

SAYA BLOGGER PRIHATIN

Assalamualaikum!

Klik gambar utk join segmen




.Segmen prihatin dari Abg Ben.

Di bulan Ramadhan nih banyakkan bersedekah
Bersyukur la sebb kita tinggal di Malaysia.
Alhamdulilah



Wednesday, August 17, 2011

Ramalan Personaliti Cara Jepun

Assalamualaikum!

Boring-boring tadi aku ada belek majalah 
remaja lama aku.

Lepas tu aku ada jmpe bahagian kuiz personaliti.
So jom aku kongsi dgn korang
^___^

Syarat permainan :
1) Baca kelima-lima soalan dgn teliti.
2) Jgn ambil masa yg terlalu lama utk jawab soalan. Perkara 
pertama yg terlintas adalah jawapan sebenar.
3) Setelah selesai menjawab, baru boleh meneliti analisis
yg diberikan.

Okayy?

Let's Start !

Soalan 1 : 
Kamu memiliki sejumlah wang yg byk & ingin membeli kereta idaman. Tanpa berfikir panjg,  kereta yg kamu ingin beli adalah :
a) Kenderaan pacuan 4 roda
b) Kereta sport
c) Jaguar
d) Apa sahaja yg boleh membawa kamu ke mana-mana



Soalan 2 :
Bayangkan diri kamu seorang penyanyi & baru selesai merakamkan album terbaru. Untuk kulit album, rekaan manakah yg menjadi pilihanmu :
a) Pantai yg indah, tenang, berpasir putih & lautan biru terbentang luas
b) Karikatur yg lucu & berwana-warni
c) Potretmu
d)  Lukisan abstrak yg tak jelas bentuknya



Soalan 3 :
Kamu sedang merenung langit yg terbentang luas & indah. Kemudian pndagan itu dialihkan pd persekitaranmu (tnh tmpt berpijak). Apakah yg tergmbar dlm bayanganmu ketika itu : 
a) Permukaan bumi putih diselaputi salji
b) Pantai dgn lautan terbetang luas
c) Gunung-ganang dgn rimbunan pokok-pokok hijau
d) Padang luas yg dipenuhi bunga matahari yg kembang mekar



Soalan 4 :
Ketika membaca majalah / surat khabar , bagaimana cara kamu membacanya :
a) Membaca mengikut urutan
b) Baca dgn melangkau halaman. Memilih artikel kegemaran
c) Membelek helaian terlebih dahulu kerana mencari artikel menarik
d) Mula membaca dr halaman belakang terus ke hadapan

Soalan 5 :
Kamu berada dlm satu pameran lukisan. Tiba-tiba seseorg dtg menghampiri & ingin berbual dgnmu. Perkataan pertama yg terpacul di bibirmu ketika didekati ialah :
a) "Lukisan ini cantik"
b) "Apa pendapat kamu tntg lukisan ini?"
c) "Maaf, adakah sy menggangu"
d) Kenalkn dri , " sy lah pelukisnya"

JAWAPAN : 

Soalan 1 : Cara kamu memilih pasangan
a) Memilih berdasarkan naluri sendiri. Bagi kamu, calon yg paling sesuai adalah blh dipercayai serta buleh menenangkn sgt kesukaran.
b) Kacak/cantik adalah kriteria utama dlm memilih psgn. Cara begini sering membuatkn kmu sering patah hati dlm hubungan.
c) Status sosial & kewangan sgt pentg dlm hdp kamu. Dlm memilih psgn, kmu akan menyelidik latr belakg keluarga & etc.
d) Bersikap terbuka & mmpu menerima sesiapa sahaja yg mampu membahagiakn kamu.



Soalan 2 : Menunjukkan personaliti dirimu
a) Individu sensetif & prihatin. Namun agk pemalu & sukar ditafsir. Namun hakikatnya mudah didekati.
b) Mudah bergaul,peramah & mempunyai ramai teman. Keramahan ada kalanya diragui teman2 & mereka sukar mempercayai dirimu. Kamu gemar membuat org lain tertawa tp tidk sama sekli utk ditertawakn org lain.
c) Individu yg jujur.Namun kejujuran perlu berpada-pada.
d) Gemar memperlihatkn bakat kepada umum. Tapi igt, org lain juga mempunyai bakat sehebat anda. Cuba berfikiran terbuka & terima pndpt org lain. 

Soalan 3 : Melambangkan kebolehan / kelebihanmu
a) Individu sensetif  lebih2 lagi ketika berhadapan situasi rumit. Berfikiran tajam & sering mengikut kata hati ketika bertindak.
b) Bijak menjaga hati sahabat. Individu di sekelilingmu kagum dgn cara kamu berkomunikasi & menyenangi dirimu.
c) Dianggap indvdu yg terlalu memahami org lain. Bersedia membantu sesiapa saja, walau apa jua keadaan.
d) Bijak, kreatif, memiliki byk idea & berpotensi utk terus maju. Nmun jgn smpi mengabaikn perasaan org lain.

Soalan 4 : Cara mengatur perbelanjaan
a) Bijak merangka perbelanjaan, tidak boros & tahu menggunakan wang sebaiknya.
b) Boros ! Sikapmu menjadikan kamu sering hdp dlm keadaan terdesak!
c) Berhati2 dlm perbelanjaan hingga ada yg menggap kmu kedekut kerana membeli brg berkualiti rendh. Mungkin sbb kmu tdk suka berhutang.
d) Cara mengatur perbelanjaan tidak rasional! Sekiranya inginkn sesuatu, kamu sggp berhabisan.

Soalan 5 : Reaksi bila bertemu org baru
a) Gemar berkawan & berfikiran positif. Keperibadian disenangi ramai nmun ada kalanya kamu agk bmbg org lain tdk dpt menerima kehadiran kamu.
b) Sebelum meluahkn isi hati , kmu ign mndgr pndpt org lain dahulu. Ada kalanya mudh terpengaruh dgn pndpt org lain.
c) Sering dianggap individu yg sukar  didekati oleh mereka di sekelilingmu. Kamu juga agak mementingkn diri dlm melakukan sesuatu perkara.
d) Kamu berusaha bersunggh2 agar dri kamu dpt diterima org lain. Namun usahamu seakan sia-sia kerana individu sekelilingmu seakan tidk gemar sikapmu.



Fuh , pnjg kan kali ni?
Penat menaip.
So macam mana?
Ada yang betul tak?
^__^

Anyway, ini just permainan sahaja.
Jangan la korang semua percaya bulat-bulat ye?

:)

Impian

Assalamualaikum 
Good Morning
^__^

Nak tau tak impian ape yang tercapai?
Meh cek nak story-mory
:D

Macam ni, 
dlu masa ak upsr,
ak , parents aku tingin sangat nak aku masuk belaja kat MRSM.
Tapi aku terlambat mohon tgk2 tarikh da tutup 
so tak sempat la nak mohon.
Lepas habis SPM,
aku dpt masuk Poli Ungku Omar kos Accountancy,
alhamdulilah aku suka kos tu
walaupun masa sekolah aku amek sains.
Hehehh
Aku kalau membaca ni lemah sikit.
Heee.

Aku igt lagi , 
masa sekolah menengah ada buat
lawatan ke USM Penang,
memang aku teringin sangat nak masuk sana.
Lagipon parents aku pon nak sangat aku masuk sana
sbb sng ipoh-png tak de la jauh mana kan?
Lagipon USM tuh kan dorg kata bagus kan?

Tapi ak tak menaruh harapan sgt sebb
aku tau tahap aku macam mana.
Buleh kata USM tuh utk budak-budak yang
sangat pndai kan?

Dipendekkan cerita,
aku ada mohon USM lepas habis Dip
and walaupun tak dpt 1st intake,
tgk2 aku dpt rayuan.

Seryes agak terkejut gilaaa okayy?
Aku terkejut smpi menangis kut.
Mak & ayh aku pon sama.
:')

.Nantikan kedatangan saya 6 Sept nih.
^___^

Sebb sebelum tuh ada cek utk upu
tp ak tak dpt mana-mana,
so igtkan da tak da chance la.

Ape ape pon aku bersyukur sgt.
Tak sangka aku pernah simpan impian 
nak belaja di USM tercapai jgk.
And aku bersyukur
sebab dpt kos yg sama jugak.

Alhamdulilah
aku dpt jgk happykan mak ayh aku
sbb dorg dr dlu nk tgk aku masuk
USM nih.
^__^

Aku harap aku dpt la ikut pengajian kat sana nnt.
Aku ni jenis suka main-main,
risau pulak..
Dah la semua pandai-pandai kat sana.
Kerdilnya rasa diri nih.
=.=''

And syukur jgk sebab Mr.Boifren sy 
pon dpt samb belaja jugak.
Alhamdulilah.
Tapi die jauh nun di melaka.
:'(

Takpe,
belaja dlu , 
pastu kite kawen okay?
Muahahaha
=D


Betul ke aku tengok ni?

Assalamualaikum!

Aku pon tak berapa nak percaya 
sebab aku jarang sangat update belog
sejak kebelakangan ni.

Tak tau la nape tapi idea memang
tak ada langsung.
T__T

Korang pon ada dpt cmni tak??
Betul ke ape yang aku dapat ni?
Adakah ini B.E?

terpaksa ditutup sbb jmlah yg sgt sikit. malu2. heheh


B.E ke?
Tapi biar betul banyak sangat ni?
o.O
Selalunya B.E org yg dpt byk traffic ke belog kn?

Ke memang semua cmni ye?
Ke Bonus hari Raya?
Tehee
Kalau betul,
Alhamdulilah.
:)

Tapi sebelum ni ada jgk, 
tp da abis igtkn x bagi dah,
tgk2 ada lagi..
Ada sesapa cmni?
Kawan-kawan?
^__^

Tuesday, July 26, 2011

Mimpi ular, betul ke?

Assalamualaikum...
Sejak kebelakangan nih aku tak tau la.

.Ehsan pacek google.
Takut nak letak gmbr ular sebenar.

Nape asek mimpi ular je..
Ada cm ular kaler emas la,
kena kejar dengan ular la,
dan terbaru nih aku mimpi kena patuk
dengan ular.
Orang kata kalau mimpi kena patuk 
da nak kawen?
Betul ke?
Muahahahaha
Tapi tak kan la...
Muda lagi ni.
Betul ke?
Hahahahahahaha..

Hmmm tapi aku takut jugk
kot-kot mimpi ular ni ada makna tak baek ke.
Harapnya tak ada ape la.
Mimpi mainan tdo kan.

Cuma nak tnya,
sape yg pernah mimpi kena patuk ular,
betul ke kawen ni?
Muahahahaha
:D

.Soalan di atas serius dalam gurau.
.Sekian.
Harap ada la jawapan.
:)
Teheeee

Karenah manusia

Assalamualaikum.

Sepanjang aku kerja kat Nokia Care nih,
macam-macam perangai customer aku jumpe.

Ada yang okay,
ada jugak yang sengal.
Yang buat aku rasa nak marah je,
tp..
keje pon customer service,
customer kn always right,
so ape buleh buattt...
Hahaha.

Kadang-kadang tuh
yang bukan salah kita pon kita kena marah jugak.
Sabaaaa je laaaaa.

Tapi banyak jugak pengalaman aku dapat sini.
Lebih konfiden nak cakap dengan orang,
buleh tambah aku punya communication skills,
and aku dapat jugak kawan baru.

Lepas tuh aku dapat tau banyak jugk la pasal handphone nih.
Best !
Heee..
Tapi aku bagi hint la ye dekat korang,
handphone N8 banyak betul problem nya n ramai org hantar.
So jgn la beli n8 ye.
:D

Tempat nokia care ni jugak banyak benefit rupanya.
Baru aku tau.
Seryes banyak benefit.
Memang menguntungkan la.

Ehsan pacek google.
Macam nih la lebih kurang tempat aku.
Tapi kat ipoh nih 3 kaunter je.
^__^


Tapi nampaknya aku kerja sana sebulan lebih je..
Hujung bulan berenti la jawabnya
nak sambung belajar balik..
Syukur alhamdulilah
:)


p/s : Sape dapat USM sini?   ^__^


Monday, July 25, 2011

Kelebihan Long Distance Relationship

Assalamualaikum..

Malam ni nak cerita tntg long distance relationship.

Hmmm agak menyedihkan,
tapi takpe la kita cari yg positive side nya k?

Bagi aku sendiri,
yang bestnya bila time nk jumpe tu..

Mesti akan rasa nervous & malu-malu even da one year 
lebih couple.

Itu la yg sweetnya.

Lagi kita akan lebih menghargai masa-masa yang ada yg dapat
diluangkan tuh kan?

Rindu pon akan jadi lebihh banyak kan rasanya?

Kalau jmpe tiap ari mana nk dtg rindu nya kan?
Betul tak?
Keh3..

Yang pentingnya,
long distance relationship nih
kena ada perasaan percaya,jujur dan setia dalam diri 
masing-masing.

Itu yg penting.

Lagi pon ,
kalau ada jodoh tak ke mana kan.
Insyaallah.




Harapnya berkekalan.
Amin.

^_____^



Tak percayaaaaa nihh!!!!!!

Assalamualaikum!

Percaya tak???
Aku seryes giler tak percaya nihh..

Da berapa bulan tak wat new post,
nih ttbe saja2 bukak nuffnang, 
tengok2 dapat B.E buleh tak??

Macam tak percaya gilaaa nihhh!!!!

First time kot?

Selama nih punya la duk tnguu smpi la
da punah harapan tgk2 dapat?
Heeeeeeee...

Nih yg semangat balik nk berbelog nih..
Maseh ye encik nuffnang?

I LOVE YOU~

^_______^



Sunday, June 19, 2011

Ada ape dengan artis korea?

.Assalamualaikum.

Sejak - sejak bergelar penggangur terhormat nih ,
keje aku asek tgk tv ch391 dgn 393 je..

Macam-macam cerita best2 buleh tak?
Heee

One of my fav at one HD is Running mann!
Amaiigadddd tiap jumatt aku akan tungu tauu..
Kadang2 ada jgk tgk kat tenet memadgkn kat astro baru episode 
bape je..
Hee...

Banyak lagi yang best macam
HEROES , STAR KING , STRONG HEART , MUSIC COUNTDOWN
and etc.
 We Got Married pon sangattt best tapi malangnya xde kat One hd sebb die BKN SBS..
eh betul ke? kalau salah tlg tunjuk kan..
;)

And here i wanna show some of my fav korean artist .
Have a look ! 
=D

.Lee Minho.
*Awhhhh pengsan*

.Lee Dong Wook.
Lama tak tgk die berlakonnn....

.Yonggggggg Junghwa.
He is sooo sweet in Wgm
<3

.Kim hyun Joong.
Si rambut emas dalam F4.
=D

.Max Changmin.
Die lain drpd yg laen attitude die
hehe

.Tim.
He's hotttttt~

.Joong Kok.
Dalam Running man..
Hehe

.Joong ki.
He is sooo adorable ^___^

.Kim Dong Wan.
Heeeeee

Hmmm sume laki kan kat ats? 
Takpelah versi perempuan entri lain pulak okay?

^__^

Monday, June 13, 2011

Makan angin bersama Genkcorner

Assalamualaikum!

Hari nih rasa nk join segmen daripada Genkcorner nih..

Jom makan angin bersama Genkcorner!
^__^


Hmm rasanya tak ada nak tag sesape..

Tapi bagi yang nak join jugak Bloglist Genkcorner nih,
ape kata 


Done!

Favorite Quotes

Assalamualaikum!

This morning i'm going to share some of my favorite quotes 
with u guys.

Seriously i love to read quotes no matter whether about love,
friendship, inspirational quotes and etc.

It's fun and sometimes do give me some courage.
:D 

Cute!

.Beautiful. So beautiful.

Sumber quotes : Twiter ~ 
Teheeeeeee
=D

My favorite :

1) A smile is an inexpensive way to change your looks.

2) Missing someone is a part of loving them, if you're never apart,
you'll never really know how strong your love is.

3) You may be hundred of miles away from me,
but you'll always be close to my heart.

4) Being deeply loved by someone gives you strength,
while loving someone deeply gives you courage.

5) Expect more from yourself than from others,
because
expectation from others hurts you a lot,
while
expectation from you inspires a lot. 

6) A friend is not a person who only contacts you 
when they want something from you.

7) Never understood how people can be so careless of others
feelings.
They don't like it when others are careless of theirs.

8) You stole  my heart and i got yours too.
What a perfect crime.

9) Sad? You will later be happy. Crying? you will later laugh.
Because according to Newton, 
for every action there is opposite reaction.

10) I am not addicted to texting,
I am addicted to who i am texting.

11) From this point on, i'm going to treat people exactly how they treat me.
Some should be glad.
Others should be scared.

12) If you spend too long holding on to the one who treats  you like an option,
you will miss finding someone who treats you like a priority.

That's all i guess!

Actually there is more but i think 12 quotes is just enough for this entry.
:)

Saturday, June 11, 2011

Handphone dan kantoi.

Assalamualaikum!

Hmm nak cerita sikit..
Haritu aku ada pergi kelantan with my family,
pastu ada singgah makan dekt satu tmpt tinggi otw nak
pergi kelantan tu..
Ape ke nama tempat tu i dun noe   -.-'

Lepas makan-makn nk bertolak tu,
macek aku nih nampk la kat meja sebelah 
ada handphone tertinggal.
Nak bagi dekat org kedai , 
takut die tak bagi kat tuannya.
So kiteorg pon decide simpan hp tuh.
Hp tuh kepunyaan askar la.
Yang tak buleh belah die byk awek buleh tak?
GRRRR

Macam-macam nama aku jmpe dalam inbox die.
Sayang , mama , anje ..
Pastu ada je nama pompuan len lagi..
Mak aih!
Geram aku tengok!

Camni ke laki?
Grrrr

I noe tak semua laki cmtu kan ( someone told me that)
;)

Seb la aku tak jahat tak mengkantoikan die.
Hehehhh
=P

Cmni la lbh krg hp die..sony.. tp da buruk sket..haha =D

Dipendekkan cerita,
pas kiteorg da smpi ipoh,
die ada msg alamat kat hp die,
mak aku pon pos
n die ada kol my mum ckp da smpi..
Syukur alhamdulilah.
Susah rasanya simpan barang orang nih kn?


JOM KENAL BLOG SAYA

Assalamualaikum !

Fuh lama dah tak update nih.
Asek busy outstation aje.
Keh keh keh

Hmm, kali nih abg Ben kita ada wat segmen lagi..

Sape nk join , tekan bawah nih okeyyy..
:) 



Hmm so nak cerita serba sedikit tentang blog saya ni..
Sebenarnya aku buat belog ni saja-saja.
Nak hilangkan boring , nk luahkan perasaan dan sebagainya lah.

And most of my story dalam 
blog ni adalah tentang kehidupan sy,
dan ada jugak sy selitkn informasi,entertainment yang 
saya rasa sesuai untuk dikongsi dengan pembaca
walaupun sy tau tak ramai yg jenguk sgt belog usang nih..
hehehe..

Tapi tak sangka jugak,
walaupun da lama tak update,
ada jugak yg sudi singgah..
Terima kasih byk-byk..
:)

Belog nih jugak kadg2 ada cerita tntg produk ape
yg sy pakai yg sesuai n nak kongsi kepada 
sape yg ada masalah yg sama dgn sy..
Tapi tak  byklah..
Lepas nih akan cuba bykkn
lagi entri dan harap dpt lebih kerap 
meng'UPDATE'
:)

Tuh je kut..
Hehehe..

Tuesday, May 31, 2011

Off beberapa hari

Assalamualaikum!

Nampaknya dalam minggu nih tak dapat la
nak update belog lagi .
Sebab esok dah nak pergi kelantan 
lepas tuh 
Kedah pulak .
Haihhhhhhhh .

Nampaknya ahad la baru ada rumah 
dan buleh update.

K semua , 
Nite nite
doakan perjalanan saya keh?

:)

Monday, May 30, 2011

Mid Year Giveaway by Nisa Menaip

Assalamualaikum!

Hee 
hari nih nak join satu give away oleh cik nisa kite..
Tarikh mula dia 31 Mei - 6 jun ni je..
So jum join cepat2!
:)



Lepas tuh cik nisa kita nih ada bg banyak hadiah best - best tau!

Para sponsorr nyaa ialah :










Hmm rasanya tak ada nak tag sape..

Dah siap!

Yeayyy!

:)



Sunday, May 29, 2011

BEN ASHAARI REDAH BLOG BARU JER

Assalamualaikum!




Heee 
nk join segmen abg Ben lagi..
Tutup kul 10 mlm ni...
Cepat2 join!!


Sape nk join klik bawah nihh k?
:)


Yeay siap!
^__^

Friday, May 27, 2011

Day 5 - 10 wishes

Assalamualaikum !

Dah lama tak update rasanya.
Harap je menggangur tapi tak sempat nak update.
Hihihi
Tapi otw dah carik kerja okayyy
;)

Okay ,
For day 5 - Ten wishes

1) Nak belanja mak and ayah dengan duit gaji sendiri memandangkan aku ni
tak pernah kerja except masa praktikal je . 
Kalau boleh nk belanja segala ape yg diorg nak
:)

2) Aku nak jadi seorang yang cekap.
You know.
Cekap memasak.
Tehee.
Sikit betul ilmu dalam memasak nihhh.
Suka sangat sebenanya memasak nih, takpe,
on my wayyyy rite now..
;)

3) Kereta Toyota Harrier or Nissan Moruna.



4) I got at least RM50,00 at my savings.

5) Ada rumah sendri .
i don't prefer a really big house
but myb something simple but nice 
But i prefer with swimming pool
Tehee



6) Kahwin dengan org tersayang &
dapat anak cumel - cumel. 
Sekarang nih aku suka laa twins.
Tehee.
Seronoknyaaaa . 

7) Visits Korea




8) Harap dapat tolong anak - anak yatim ,
org tua xpon org2 susah.
Kita tak sentiasa di atas kan,
kena igt yg dibawah jugak,
yg memerlukan.

9) Nak sambung degree and jadik akauntan 
yang bertauliahh
;) 

10) Erm , wish yg ke 10 wish yg merepek sikit.
Harap jerawat tak naik kat muka.
Hihiihi

Suke die 
:)

Sunday, May 22, 2011

Segmen Kreatif Ben Ashaari Kembali

Assalamualaikum!

Sebelum nak kua nak join segmen kreatif abg ben nihh..
Tuh yg update laju - laju sebab kul 2 ptg nih 
da tutup . 
Heee.



Jom join ramai - ramai !

Klik sini

Saturday, May 21, 2011

Baru satu Grapevine

Assalamualaikum semua!

Hari tu sy baru la dapat satu 
nuffnang grapevines.
Heee

Baru satu laa..
Orang laen da byk kan?

So this is mine..
Nak share dgn korang..


Sudi - sudi la tengok

:)

Friday, May 20, 2011

Day 4 - 10 things u wanna say to one person

Assalamualaikum!

I dun noe wat to say to one person 
sampai 10 things..

But i guess sometime our action do
reflect wat we feel towards them.

Kan?

Contoh macam risau kan org tu , cemburu bila ada dgn org lain ,
bantu dalam kesusahan and many more lahhh.

Hmm , 
rasanya i do feel like i find the one for me 
n i do hope our relationship last
forever.

Tau tak kenapa saya pilih awak?

Sebab awk paham sy macam mana,
awk sentiasa ada untuk saya,
and yg paling penting 
awk jujur dengan saya.

Igt tak masa mula-mula?
Awk cerita semuaaaaaaaa nya kat
saya kan?

Lepas tuh malam tuh kite gado then awk risau smpi pusing2 naik kereta
sorang-sorang last2 dtg rumah sy pukul 12 lebih ,
and letak dalam mailbox keychain katak dgn surat kan?
Smpi skrg sy simpn surat tu.
Time tuh terharu betul
:')
Lepas tuh awk sanggup tdo lmbt sbb nk msg dgn sy 
sebab taknak sy merajuk kan?
Hehe
:')

Banyak lagi perkara yg saya rasa buat sy terharu
buat rasanya cukup la tu kan?
Yang lain bia sy simpan dalam hati okeh?
:)

Tenkiu for everything . 
Tenkiu sebab sudi layan kerenah yg bermacam ragam nih.


You come to love not by finding the perfect person,
but seeing an imperfect person perfectly.


.i love you.

Budak gemok suka makan
:D


p/s : Malu pulak rasanya tulis entri camnihhhhh..hehehe :P

Kopitiam TAK HALAL

Assalamualaikum semua!

Aku rasa ramai dah tau, and 
kepada yang tak tau 
meh aku nak bagitau..
hehe

Haritu aku ada baca paper,
paper ape x igt tp hari rabu ke sbtu 
ntah aku tak sure.

Dalam tuh tulis bahan yg kopitiam guna ada gelatin babi 
ape ntah diorg  guna
and diorg tak kesah pun pasal nak amek sijil halal.

Ini yang aku baca la.
Aku pon pernh mkn sebelum ni 
-.-'

Harap nya lepas dah tau , 
kita lebih berhati - hati la ye?

Monday, May 16, 2011

Nuffnang Grapevine!!

Assalamualaikum semuaaa

Ok memula aku tak berapa paham cmne benda nih,
tp da baca dan baca aku da paham la.
Theee

So ak nak berkongsi la ape yg xtau lagi.
Sharing is caring kann
:)
Dia camni, 
kalau ada iklan extension mcm kat bwh ni


kite kena buat 2 steps which is : 

click mana-mana 4 icon yg ada tuh cm lmbg twitter ke facebook ke
suke hati korg lah kn? hahaha
tp kalau nk share kat tmpt selain dr lambg yg ada tu,
korg buleh thekan butang SHARE . 

Lepas tu , korang kene fill in korg punya email
address kat tmpt yg disediakan tuh kat ruangan step 2 tuhh..
Nampk kan? 
Ini utk korg redeem bunus from clicks yg korg dapat tuu .

Besides , 
dgn nuffnang Grapevine nih,
org yg x register dgn nuffnag pon leh share n 
dpt bonus.

Is it cool?
heeeeeeeeeee


But setakat nih aku tak nampak lagi la utk
Grapevine extension nih.

Cepat laaaa ada x saba nk try!

:D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...