Thursday, October 14, 2010

When i was a child ~

Salam semua ,

cadang nya malam ni tak update belog sebab esok nya ada test , tapi memandangkan esok test batal so buleh la update sikit . :P

Actually tak tau nak update ape malam ni . But then i chat wif sumone , kiteorg smpi ke satu topik ni then i think its gud jugak tulis kat belog. Kan2?

Saya rasa before this pon ada da blogger lain tulis pasal ni but tak kesah la saya x wat agy kan n anyway this is my belog kan? kan? kan? teeheeee.

Sebenanya nak tulis pasal Ambition or bahasa melayu cita-cita . heee . Masa kecik mesti sume ada cite-cita kan? Lagipon kat report kad masa sekolah rendah mesti kena tulis kan? Igt lagi tak? hee .

Ape cita-cita korang dlu?

Dia kan ada susunan kan so sy punya cita-cita :

1) Doktor
2) Akauntan
3) Cekgu ( terpaksa tau sebb tak tau nk pilih ape dah) heee

Nmpknya num 1 tu da terang-terang kuar list lagi mana tak nya da la malas membaca ada hati nak jadik doctor konon. hahahaha

But Num 2 tuh insyaAllah . :)

So kalau ada yang membaca entri ni , jom la kongsi ape korang punye cita-cita pulak? :)

p/s : sharing is caring . heeee

9 comments:

ira mohd said...

haha. aku dulu2 cita2 aku asyk tuka2 je tiap tahun. tak tetap. sng ckp aku takde cita2. haha. ape yg aku igt antaranya :

~ polis,doktor,peguam,cikgu,akauntan tu aku tak pasti. cam xpnh aku letak asenye. tup2 skrg?? haha. mls aku pikir. takde cita2 (^_^)

miRa'e said...

ira : hahahahahha wah smpi polis pon ada ni..xpe2 , insyaallah nnt jadik akauntan ke mana tau kann..hee :)

IHSAN KHAIRIR said...

dulu cita2 nak jd bisnesman. pastu tuka jadi penulis cerita fantasi. pastu tukar lagi jadi engineer. last2 jadi che'gu maths. :)

miRa'e said...

ihsan : wahh last2 cekgu maths ea? wahh oke la tuh dr bisnesman ada la jugak kira2 nye kn..ehehee

diya_ana said...

cita2 saya nak jd fotogragrafer, atau astronomi, atau cikgu atau penulis, atau pelukis... hehe... tp lastnyer satu pon xkesampaian...

miRa'e said...

yana : nk jadik fotogrpaher? patut la berbakat kn tngkp gmbr org kn?hehehehe.. penulis pon berbakat, pelukis pon berbakat..wahhh

fadhli said...

dulu nk jadi bomba sbb suka main air :)

miRa'e said...

fadli : sbb suka maen air?hehehe

arol90 said...

haha...
dlu mase kecik2 dlm list tulis
1) pensyarah
alasan nk kenekan plajar
2) jurufoto
alasan sbb suke b'gambo
3) penyelidikan statistik
sbb minat math.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...