Thursday, December 2, 2010

Korang nak tengok satu benda takk?



Assalamualaikummmmm !

hehehe


Tajuk macam gempak tak?


Gempak takkk??


Tak gempak ek?


Okeeee takpe


T____T


Entri kali ni kan ,


aku nak cerita tentang satu barang untuk kenderaan tau.


Sape sini pakai kereta angkat tangan ! :P


Benda nih kan nama die MPC ( Max Power Controller)


Pernah dengar tak??


Sape pernah dengar? teehee


Korang nak tau tak ape benda nih?

***********************************************************


Oke meh aku nak cerita meh.


Adik2 , akak2 , abang2 , pacek2 , macek2 ,


Mai denganqqq maihhhh !

:P


Benda nih kan untuk menjimat kan minyak kenderaan sampai 45% tauuu !


Percaya takkk??


Sila percaya sebab mmg da ramai sgt org pakai benda ni dan bagi feedback positive.


Selain tu ,


die bukan je untuk penjimatan minyak tauu kawan-kawan ,


tapi die jugak untuk tambahkan pick up kereta.


Contohnya macam kereta auto ,


kalau naek bukit mesti berat kan?


Betul tak?


teehee.


Tapi kalau pasang benda ni ,


kereta tu buleh naek bukit smoothly je tauuu.


Benda ni ada banyak lagi kelebihan dia.


Aircond kereta pon lebih sejuk n radio pon x de nak lari-lari.


(err radio ada kaki ke?)


Banyak lagi aku nak cerita tentg kelebihan dia ,


tapi aku cerita kat entri laen pulak k?


Nak cerita tentang kelebihan yang laen n feedback orang yang dah pakai.


Kalau nak tauuu ,


2-2 kereta family aku pakai tauuuu.


N buleh kata satuuuu familyyy pacek2, macek2 sume pakai.



Banyak lagi function MPC nihhh ,

Nnti aku cerita kat entri laen ok? :)

Nih la , sempoi tak? Kecik je kan cucuk kan pencucuh rokok kereta tuuu :)


Tuuuuu tuu warrantyy card setahunn :)

Sape nak tau lebih lanjut tinggal kan komen kat sini ek? Ek? teeheee :P

Err sape yang da pakai jom kita drift sama-sama? hee :P

p/s : errrr tak tau nape ttbe wat review pasal Mpc ni , tapi pakai memanggg berbaloooi - balooii laahhhhh , i loiiikkkeeee :)

9 comments:

Admin said...

Erk.. apasai cam betry AAA ja nieh? haha.. Boleh ka cam tu? selalu kalau nk jimat minyak/nk laju.. sure kena seting kat enjin.. ni main cucuk ja.. aiyak.. kepelikan betoi lor.. ni ang tibai mana ni? habaq mai sikit..

Admin Blogger Crew
http://bloggercrew.in-malaysia.org

miRa'e said...

admin : hahahahaha.. nihhh bukan cekk tibaii noo.. ni mmg betul-betul..bukn cobaan..hehhe.. die sbb aka satu microcip dalm mpc ni , so bila cucuk kat pencucuh rokok kereta tu , die terus automatik g kat semua bahgian2 kereta :)

tak payah nak setting2 kat enjin tuh segalaa.. hehe

Ain Zulaikha said...

wahhhh hahah sayangnya sy tak de kereta.. mahal ke benda ni?

Syukie said...

microchip dlm tu digunakan untuk stabilkan voltage dlm kereta...kalau x nk guna microchip...boleh juga guna capasitor...

bila voltage kereta stabil, kurang beban kereta alami.

sebab tu pickup naik,
aircon jd sejuk,
so bila kurang beban...
boleh savekan minyak...

banyak lagi cara kurangkan beban kereta,...

*jangan bawa muatan berlebihan
*pastikan tekanan angin mencukupi
*pastikan minyak engine diservis seperti disyorkan

semua ni membantu untuk menjimatkan minyak :D

dari segi pemanduan...
jangan tekan minyak kuat2...nanti kuat pakai duit $$$

Ohhh FULUS~~$$$$$$$$$$$$

miRa'e said...

ain : alalala , nnt da keje buleh la beli kn kereta?hehehe

syukie : yup2 , tpi saya gunaka mpc ni :)

hamzah ian said...

bagus jgk tu..

Ms MPC here:D said...

yup..mmg bgus sgt alat ni...saye pon dah try kat kereta persona...dahla ade money back gerenti dalam masa 7 hari..x rugi pon beli...kire kalau x ok rasa mcm xde pape pon perubahan...dalam masa seminggu tuh kontek balik dan duit dipulangkan..haha..menarik ok!! cuba jgn x cuba..minyak dah naik ni..huhu

roe233 said...

hye mira'e,

:)

just to let u know yang ministry of moment ada buat contest and they just extended the deadline till tomorrow at midnight. harap sudi join. :) InsyaAllah kalau menang, winner gets RM2,000 worth of photography package.


details ada kat blog roe.. very simple requirements dia. jemput join ya? :)

roe233 said...

hye mira'e,

:)

just to let u know yang ministry of moment ada buat contest and they just extended the deadline till tomorrow at midnight. harap sudi join. :) InsyaAllah kalau menang, winner gets RM2,000 worth of photography package.


details ada kat blog roe.. very simple requirements dia. jemput join ya? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...