Monday, March 8, 2010

Penguin . Setia ?

FACTS : Penguin ni adalah haiwan yang paling setia. Yups2 . Its true. Aku rasa ramai yang dah tau , tp for yang x tau , buleh la amek tau. hoho.

Lagi yang aku dgr , "penguin spend half of his life to search for their mates and once they found , they spend the rest of their life with their mate."

Isn't penguin juz a sweet animal ? :)


soooo sweeett. :)

How I wish there are still people that has a sense of loyalty and faithfulness. Skrg cm tak ada je people yang setia . Is it ? Ada maybe ada. But amat jarang . Eh , kenapa ttbe aku post topik pasal setia? muahaha.

Takde , sebnanya suke sgt facts about penguin nih . They really2 loyal to their partners until the end. How i wish if i can find a partner dat is loyal like a penguin . Bukan nk penguin jadik partner. Faham betul2 ye ayat tu. Muahaha. just joking. :P Tp oke gak penguin jadik partner , sbb dorg sangat cumel. kan2? haha.

cumel kan baby penguin ni ?


Besides dat , here some other interesting facts bout penguin . Selepas penguin betina lays their eggs , the male penguins yang akan jaga telur tu . How sweet ? Penyabar betul kan ? hehehe. =)


Anyway , where are u my penguin ? keh3.. =) *GATAI* muahahaha.

9 comments:

fitri oh fitri said...

ala, ni mcm dalam cita ape dah dkt SMV tuh.. xigt dah. hahah





http://fitridzulkifli.blogspot.com

miRa'e said...

SMV?? Smv tuh ape??hohoho

luZ a.k.a peRmataPuTiH said...

come siot..
geram aku taw...korunk taw x???

miRa'e said...

haha. tawu2. hahaha

miRa'e said...

haha. tawu2. hahaha

Fina Fento said...

wuu..saya suka template blog ni..luas pemandangan..tenang je..

** penguin memang comel..(takut kena marah sebab lari tajuk :P)

miRa'e said...

haha. tenkiu2. :)

ish2, xde nye sy nk marah. hehehe.

Irs ♥ said...

OMG OMG OMG
comel sgt3~
i was hoping too there will be guys as loyal as penguins
hee~
thx for the fact :)

LoLeEtA gOtHiCa said...

bagus jugak kalu jmpe penguin yang camnie.. tapi susahlah beb.. heheehe.. laki skang smuanyer spesies yang tak leh caya+mistrust+unresponsible+mcm2 agi.. smuanyer yang baik2 smua dah extinct!! hehehehehe... nnti tak pasal2 kene kawin ngan laki org.. simpang!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...