Wednesday, November 10, 2010

[ Picture of my life Contest ]


Kali ni kene tag oleh Nadyashakila90 . Sebenanya da lama tak kena TAG ni tau . hee . Contest ni daripada belog aretikz so ape salahnya mencuba . Kan? And sape berminat sila klik kat link aretikz tuh ye :) And kalau nak tau , sebenarnya ni 1st time join contest-contest ni . hikkk .

Jom mula kan cerita . ( Saya bukanla org yang pndai menulis cerita so mintk maaf kalau anda-anda pening ye.. teeheee )


****************************

Assalamualaikum pemula bicara .



.Dipilih.


Gambar-gambar tersebut merupakan saat-saat manis ketika bercuti di teluk bayu. Tempat ini merupakan di mana terdapat rumah terapung dan kita duduk di dalam rumah terapung. Percaya tak? :P Memang best tapi takotnya tetap ada.

Yang best nya rumah ni diperbuat daripada kayu dan die ada lebih kurang 3 bilik dalam satu rumah tu. Tapi mestila buat dari kayu dah nama pon rumah terapung takkan buat dari simen kut? heee. Maaf saya tak buleh seryes dalam entri :)

Tidak ketinggalan juga dalam rumah ni ada disediakan juga tempat karaoke tapi kita kena la bawak cd sendiri. Bagi kami yang gila karaoke , sudah tentu akan membawa koleksi cd-cd yang hangat dan terhebat ! muahaha.

***********************

Sebelum hendak ke rumah tersebut , kami dikehendaki menaiki bot. Rumah ni jugak disediakan dapur so bagi kaum-kaum ibu , dieorang membawa segala peralatan dan juga makanan untuk dimasak.

Antara aktiviti wajib yang dilakukan di sini ialah memancing , MAKAN (erk makan bukan mmg wajib ke :P) , karaoke .

Tempat ni sangat la tenang dan bagus bagi mereka yang ada masalah nak releasekan tension sebab depan ada laut dan gunung ganang. Lawa :)

Apabila bot lalu , kita buleh rasa rumah tuh bergoyang-goyang dan sangat pening tapi best !
Tapi , malam tu ada satu peristiwa yang bagi aku , aku sangat takot .

********************

Malam itu , hujan mula turun .

Dan semakin lewat , hujan turun dengan lebat nya diikuti dengan ribut .
Aku tersangat lah takot dan waktu tu lebuh kurang pukul 3 pagi .
Rumah tersebut memang bergoyang kuat sekali . Aku terpikir bagaimana kalau akar yang menanam rumah tersbut di dalam laut tercabut dan membawa kami sekeluarga ke tengah lautan. Sangat takot. SUNGGUH .

Pakcik - pakcik aku yang memancing pon terpaksa memberhentikan aktiviti mereka dan hanya sorang pakcik aku yang berjaga melihat keadaan .

Alhamdulilah semakin pagi , hujan berkurangan dan kami semua selamat.
SYUKUR.

Hari ahadnya , kami sudah hendak check out ( mcm duk hotel tak? ) dan rasa sedih nak meninggalkan rumah tersebut .

Takpe , nanti kami kembali :P

Setakat itu sahaja cerita aku berkaitan gambar yang dipilih .

Maaf aku bukan la pengarang yang hebat .
Aku tidak pandai pengarang .
:)
Sebelum terlupa , aku dikehendaki tag 3 org :


Korang buleh la g kat sini : ARETIKZ
:)

Setakat itu sahaja ,
salam sayang and take care .
Salam.



5 comments:

ph1l1p said...

hello nanged this :D

Aretikz said...

Thanx 4 join.. Nice story too.. Cuti2 malaysia.. hehe.. tapi.. xdda pula gambar contest tu di sidebar.. pastikan link mnuju ke blog sya pda gmbr d sidebar itu nnti.. nnti sya review blik ya :D

Miza Yusof said...

good luck :)

Yana said...

jenguk kejap tgk contest :)

NuSaNa NoSa 91 said...

wah3~ klu rumah tu terbang betol.. ape yg akan kamu wat?? ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...